Chapewerken

Gespoten PUR
Wordt vaak gebruikt voor het isoleren van daken en vloeren. Doordat Polyurethaan isolatie vaak als schuim wordt geplaatst noemt men dit dan ook vaak gespoten PUR. Het oppervlak wordt gespoten en sluit makkelijk en snel alle hoekjes af. Het is snel, gebruiksvriendelijk en doeltreffend. De isolatiewaarde is ideaal voor de isolatie van alle vloeren zoals zoldervloeren, vloeren op het gelijkvloers en tussenvloeren.
De ondervloer moet droog en stofvrij zijn vóór de PUR kan gespoten worden (stofzuigen).
Ook dient de ruimte tochtvrij te zijn. Omdat PUR onder hoge druk wordt gespoten, kunnen er bij tocht kleine deeltjes opvliegen en deze zijn moeilijk te verwijderen. Daarom worden ramen, muren (en eventuele deuren) eerst afgeplakt met plastic.
Bij vloerverwarming wordt de PUR na het spuiten geschuurd, zodat de vloerverwarming gelijk kan geplaatst worden.
PUR wordt in lagen van max. 4 cm gespoten (volgens voorschriften). De verschillende lagen worden meteen na het afkoelen op elkaar gespoten en zijn bijna onmiddellijk beloopbaar.
Waaruit bestaat PUR?
Twee componenten gemengd (isocyanaat en polyol). Na het spuiten ontstaat hierdoor na enkele minuten een harde materie met een zeer hoog percentage gesloten cellen. De bovenzijde van dit schuim is niet volledig egaal. Daarom is sommige gevallen zoals vloerisolatie een afvlakking nodig. Gespoten purisolatie beschikt verder over een hoge isolatie- of lambdawaarde. Het materiaal is dus uiterst geschikt voor wie een nagenoeg perfecte isolatie wenst die moeiteloos aansluit op leidingen en oneffenheden in de vloer.
Alle voordelen van gespoten PUR
Het grootste voordeel van gespoten PURis ongetwijfeld de uitstekende isolerende werking en perfecte afsluiting. Met een gemiddelde lambdawaarde van 0,026 W/mK doet purisolatieschuim beter dan de meeste andere isolatiematerialen. Hierdoor bespaar je tot 15% op jouw energiefactuur.
Bij gespoten polyurethaan vloerisolatie dient geen uitvullaag te worden voorzien voor de leidingen. De isolatie zelf zorgt voor een perfecte opvulling rond het buizenwerk tot een volledige uitvulling, zelfs in de kleinste hoekjes. In slechts één handeling kan je overgaan tot het aanbrengen van chape.