Chapewerken

Chape

Door het werken met een volautomatische vrachtwagen kunnen wij snel en efficiënt werken. Wij streven steeds naar een chape die perfect waterpas ligt en kunnen deze op verschillende manieren aanbrengen, volgens uw wensen.

Hechtende chape

Deze chape wordt rechtstreeks op de welfsels geplaatst die afgewerkt zijn met een druklaag. Deze chape dient niet gewapend te worden.

Niet hechtende chape

Deze chape wordt gescheiden van de druklaag door middel van een PE-folie.
Deze chape wordt meestal gebruikt als de afwerking laminaat of parket is.

Zwevende chape

Onder deze chape wordt er steeds een akoestische of thermische isolatie geplaatst. Bij zwevende chape moet er altijd een wapening voorzien worden. Dit kan door middel van vezels of netwapening, naar gelang welke soort isolatie er gebruikt werd.

Uitvul/hellingchape

Als men de vloer wil isoleren met isolatieplaten is het meestal aan te raden eerst uit te vullen met uitvulchape, zodat de platen recht geplaatst kunnen worden. Ook op platte daken of terrassen kan met uitvul- of hellingchape gewerkt worden.

Sneldrogende chape

Voor sneldrogende chape kan men kiezen uit 2 soorten droogtijdversnellers. Men kan kiezen voor een product op basis van vloeistof. Deze wordt meestal gebruikt bij renovaties.
Of men kiest voor een product op basis van een pasta. (meestal bij nieuwbouw omdat dit product geen vocht van buitenaf opneemt) De droogtijd van de chape kan men reduceren op 3 tot 15 dagen.

Chape bij vloerverwarming

Er zijn 2 verschillende systemen van vloerverwarming , nl. een nat een droog systeem. Een droog systeem wordt meestal gebruikt bij renovaties of bij verhoogde vloeren. Bij dit systeem worden de vloerbuizen in de verse chape geplaatst met een toeslagstof om een betere warmtegeleiding te bekomen. Deze chape wordt meestal gewapend met een net.

Chape Extra

Dit product vervangt alle mogelijke ondervloeren. De structuur voorkomt scheuren of putjes. Omdat de hoeveelheid water sterk verminderd is voorkomt men krimpen door uitdroging met een stabielere chape als gevolg. Door het weinige water is de droogtijd fel verkort, dus snellere beloopbaarheid en snellere sterkteontwikkeling zijn een feit. Met het gebruik van een plastiekcomponent verkrijgt men een gemakkelijk te verwerken en gladde ondervloer om parket of andere te leggen.
Deze chape is te leggen in variabele diktes, iets wat belangrijk kan zijn bij renovaties. Het product is gebruiksklaar en binnen de minuut gemengd. Dus, er is geen tijdverlies. Met een traditioneel product is dit anders. De chape Extra kan rechtstreeks op vloerverwarming worden aangebracht en is beter. warmtegeleidend. Het bezit een vezelbewapening die overal gelijk is.